Trufe de ciocolata cu nuci

de Julie in Prajituri, 29 Dec 2011 | 5890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata,
  • 100 ml frisca lichida,
  • 100 g nuci macinate,
  • 3 linguri coniac (rom, whisky),
  • cacao sau ciocolata rasa - pentru finisare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe de ciocolata cu nuci:

Se pune frisca intr-un vas, se adauga ciocolata rupta in bucati mai mici. Se aseaza vasul pe baie de aburi, amestecand continuu, pana cand se obtine o compozitie uniforma. Se da vasul deoparte si se adauga coniacul si nucile. Pasta obtinuta se lasa la frigider pana cand se incheaga putin.
Se modeleaza apoi, cu mana, mici sfere care se trec fie prin pudra de cacao, fie prin ciocolata rasa.

Se aseaza in hartii individuale si se pastreaza la frigider, pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Trufe cu biscuiti si ciocolata