Turta dulce

de mimmi in Dulciuri, 4 Ian 2013 | 12200 vizualizari

 

Turta dulce,dupa cum ii spune si numele este un desert dulce,dulce,dulce.
Reteta o am de la postasita si este o reteta foarte reusita,cu siguranta o sa o refac de acum inainte.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar,
  • 2 galbenusuri de ou,
  • 4 linguri ulei,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1/2 lingurita nucsoara,
  • 1/2 linguita bicarbonat,
  • 1/2 lingurita salicale,
  • 1/2 cana lapte,
  • 600 g faina,
  • Pt glazura:
  • 2 albusuri de ou,
  • 1/2 cana zahar,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

1/2 cana de zahar o caramelizam, adaugam 1/2 cana de apa si facem un sirop de zahar ars care il lasam la racit. Din 1/2 cana zahar, galbenusuri, ulei, scortisoara, nucsoara, bicarbonat, salicale, lapte, siropul de zahar ars si faina se face un aluat elastic. Din aluatul de mai sus se formeaza mingiute de marime medie, care le punem pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.

Pentru glazura: Zaharul si albusurile se bat spuma pe bain-marie, pana cand se lipeste albusul de marginea vasului. Dupa ce s-au racit turtele, glazura fiind calda se amesteca intr-un bol pana se glazureaza pe toate partile. Se pun turtele pe grilaj si se lasa pana a doua zi.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mimmi 1

04.01.2013, 18:14

Ina,salicale e bicarbonat de amoniu

Rocsi 1

04.01.2013, 19:02

Cat de mult imi place cum ti-a iesit

babi5 1

06.06.2013, 18:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem de caise