Tzatziki

de cccris in Salate, 5 Feb 2010 | 4166 vizualizari

Tzatziki

 

Nu stiu a cita reteta de tzatziki este, dar eu o am dintr-o carte de salate grecesca, cumparata din Grecia. Am adaptat-o putin (am adaugat si brinza), dar puteti sa ma credeti pe cuvint ca toti care au mincat au zic ca e cea mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie brinza feta
  • 3 iaurturi cremoso
  • 1-2 castraveti lungi
  • 2-3 catei de usturoi pisati
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura otet
  • marar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tzatziki:

Se rad castravetii (curatati sau nu de coaja, cum doriti) si se lasa la scurs.

Se piseaza brinza, se adauga iaurtul si se freaca pina ajunge totul o crema fina.

Se adauga usturoiul, mararul tocat fin, uleiul, otetul, sare, piper si se amesteca bine de tot. La sfirsit se pun castravetii storsi de zeama cit de bine se poate si se incorporeaza in compozitie.

Gata!

TIPS-URI

1

cel mai usor e sa pisati brinza si iaurtul impreuna cu un mixer vertical. Iese perfect si fara efort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

cccris 1

05.02.2010, 18:14

Da, am facut si eu smintina, dar asa e mai acrisoara, plus ca are si otet pe care multi nu il pun. Eu am luat reteta de la greci, deci asa se face. Si cu iaurt gras de tot.

Brindusa 1

05.02.2010, 18:38

ai dreptate cccris, cu iaurt se face.
Corina33, in reteta mea, de pe aici pe undeva, aiscris si cumsa faci iaurtul, ca sa nu mai folosesti smantana.

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de castraveti cu iaurt