Ulei aromat cu hribi

de lira in Vegan / Raw vegan, 4 Aug 2010 | 6282 vizualizari

 

Fara prea mare tam-tam, este un ulei extrem de aromat si cine adora hribii merita sa incerce, iti vine sa stai numai cu nasul la gura sticlei :)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml ulei de floarea soarelui sau de porumb
  • 30 g de hribi uscati
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ulei aromat cu hribi:

Hribii se pun intr-o sticla cu capac, iar peste se pune uleiul si se infileteaza sticla.

Sticla se lasa la temperatura camerei pentru 3 saptamani ca sa se patrunda aromele, dupa care se strecoara. ... Asta e varianta care zice in carte!  Acuma sincer vorbind, eu nu o sa strecor nimic si o sa las hribii in sticla pentru ca ador aroma lor.

La ce folosim uleiul?

  • la vinegrette
  • pe cartofii copti
  • pentru asezonarea orezului
  • la sosurile de ciuperci

Ciupercile care au stat in ulei se pot folosi ulterior daca le lasam sa se hidrateze 15 minute in apa, dupa care putem sa le adaugam la orez sau sa asezonam diferite fripturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Ulei aromat cu hribi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor