Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava rotunda de 23 cm.
Pentru chec, topeste ciocolata cu untul si cafeaua la bain-marie.Intr-un vas, amesteca faina cu bicarbonatul, praful de copt, zaharul alb si brun si pudra de cacao.Intr-un alt vas, bate ouale , apoi amesteca-le cu rom.
Adauga ciocolata topita si ouale batute la amestecul cu faina, amestecand pana se obtine o compozitie omogena, usor lichida.Toarna compozitia in tava si coace-o 1h 20 minute-1h 30 minute, pana la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa checul sa se raceasca complet, apoi taie-l in 3, pe orizonatala.
Pentru crema, topeste ciocolata cu smantana si zaharul la bain-marie.Unge fiecare blat de chec cu putina crema si lipeste-le impreuna.Toarna restul cremei peste intreg tortul, lasand-o sa curga pe margini, apoi cu un cutit, intinde crema peste tot tortul.Decoreaza tortul cu ciocolata rasa apoi serveste.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult