Un alt fel de Gazpacho

de FlaviaD in Vegan / Raw vegan, 16 Aug 2013 | 6616 vizualizari

 

De data aceasta vreau sa va prezint o alta supa buna la raceala si anume un alt fel de gazpacho decat cel clasic. Este o reteta noua, creata de mine intr-un moment delicat si anume pentru a-si aduce beneficiile contra racelii. Dupa cum stim Gazpacho este o supa pe baza de rosii de origine spaniola care se serveste rece. De ce m-am oprit tocmai la Gazpacho? Fiindca este nutritiva, racotitoare si ocazional (a se citi cand este Teo racit) aceasta supa lupta si cu raceala provocata in cazul de fata de aerul conditionat.

 

INGREDIENTE

  • -1 kg de rosii bine coapte
  • -1 litru de apa
  • -1 dovlecel
  • -1 ardei capia mare
  • -1 ardei iute
  • -1 capatana mare de usturoi
  • -2 cepe
  • -2 mere
  • -1 legatura patrunjel
  • -1 legatura leustean
  • -3 linguri ulei de masline
  • -cateva frunze de busuioc proaspat
  • -o mana de fasole verde
  • -sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un alt fel de Gazpacho:

Ca sa pregatesc acest gazpacho am avut nevoie de cateva rosii coapte bine cu care am procedat in felul urmator: jumtate din cantitatea de rosii am procesat-o la robotul de bucatarie pana am obtinut un piure. Acest piure de rosii l-am pus la fiert intr-un litru de apa. Inainte ca apa sa dea in colocot cam cu 10 minute, am strecurat in cratita si cateva boabe de fasole verde si cateva teci. Am facut acest lucru tocmai pentru a nu ucide nutrientii din fasolea verde, am lasat la fiert numai cat sa se inmoaie putin. Cand apa a fiert, am oprit focul, am adaugat un praf de sare si am lasat supa la racit.

Separat am procesat la robotul de bucatarie rosiile care imi ramasesera, alaturi de care am adaugat mere, dovlecel, ceapa, ardei iute, ardei capia, usturoi, patrunjel, busuioc, leustean si ulei de masline. Le-am lasat pe toate la robot pana ce am obtinut un piure. Cand toate s-au omogenizat, am oprit robotul si am adaugat acest amestec in supa pe care o pregatisem initial si care intre timp se racise.

Rezultatul a fost o supa revigoranta si foarte aromata si placuta la gust pe care am servit-o la temperatura camerei. Este gustoasa si va fi consumata cu placere si daca nu suntem raciti :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Un alt fel de Gazpacho" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

FlaviaD 1

17.08.2013, 13:34

Adevarul e ca ce e bun e bun! Si e din legume

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:48

monik80 1

18.03.2015, 22:45

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gazpacho cu aroma de portocala