Un altfel de chec cu ciocolata

de retetele_tinei in Prajituri, 4 Oct 2014 | 7083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 9 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 4 linguri cu varf de zahar
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 1 praf de copt amestecat cu zahar vanilinat
  • 200 g ciocolata de lapte
  • 3 lingurite de cacao amara
  • cocos
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un altfel de chec cu ciocolata:

Se pregatesc ingredientele, apoi se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar, iar galbenusurile se bat si ele cu doua linguri de zahar. Dupa ce zaharul s-a topit atat de la albusuri cat si de la galbenusuri, se pot pune albusurile batute peste galbenusuri. Peste ouale batute se pun patru linguri de ulei si cele patru linguri de faina, apoi se amesteca cu grija ca sa nu se lase ouale, iar la sfarsit se pune praful de copt amestecat cu zaharul vanilinat.

Se iau din compozitie patru linguri, care se amesteca cu linguritele de cacao amara.

Se ia o tava, care se da cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se pune compozitia simpla in tava, iar peste ea se pune dupa plac compozitia cu cacao. Tava se da la cuptorul preincalzit pana checul trece "testul scobitorii". Copt se lasa la racit, iar rece se taie cuburi.

Se topeste pe bain-marie sau la microunde 100 g de ciocolata. Cand ciocolata e topita se pun doua linguri de ulei peste ea si se amesteca energic. Ciocolata se topeste pe rand pentru ca daca se topeste toata pana cand se da fiecare bucata de chec prin ea si prin cocos, s-ar putea sa se intareasca. Fiecare cub se da prin ciocolata si apoi prin cocos. Apoi se pot servi :)

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Un altfel de chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

reisnaor_2006 1

04.10.2014, 21:27

bunnnnnnnnnnn

RuxyRux 1

04.10.2014, 21:28

Cred ca e grozav de bun!

Rocsi 1

05.10.2014, 12:26

Foarte bun!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura tavalita