Urzicute cu orez

de madi_marin in Mancaruri de post, 2 Mar 2010 | 7867 vizualizari

 

Imi plac foarte mult si de-abia asteptam sa apara pe piata....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg urzici
  • 1 cana cu orez
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • concentrat de legume
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzicute cu orez:

Urzicile se curata si se spala. Se oparesc pentru cateva minute, se scot intr+o strecuratoare, apoi se toaca marunt. Apa nu se arunca.

Orezul se caleste in putin ulei impreuna cu ceapa tocata marunt , apoi se pune apa in care am oparit urzicile si se fierbe  pana ce obtinem un pilaf. Cand e gata , se adauga urzicile tocate, concentratul de legume si usturoiul tocat marunt. Se mai lasa cateva clocote apoi se da deoparte. Se servesc urzicutele si calde si reci, cu ou ochi deasupra , cu mamaliguta sau simple.

TIPS-URI

1

Ca sa nu intepe, cand curatam si cand spalam urzicile , se folosesc manusi chirugicale de unica folosinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzicute cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

vero_closca 1

27.03.2010, 15:40

nu am mancat in viata mea urzici,in satul meu nu se mananca. iar sotul nici nu vrea sa auda...eu as vrea sa incerc dar cum sa le curat? ce inseamna sa le cureti? habar nu am...oricum reteta ta arata foarte bine

madi_marin 1

27.03.2010, 17:20

sunt foarte bune.... pai ele mai au pamant....gunoaie.....codite mai tari....si trebuiesc luate fiecare in parte si spalate sub jet de apa calduta, dar neaparat cu manusi din acelea chirurgicale mai subtirele ( se gasesc la farmacie), ca altfel inteapa si e neplacut....

Teo 1

28.03.2010, 21:36

chiar esti tare MADI!MI-AU placut urzicile ,dar si partea cu ''mutatiile'' genetice!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Urzici cu ochiuri si mamaliguta prajita.