Varza acra calita, cu jumari

de Adi in Porc, 24 Feb 2019 | 10415 vizualizari

 

Daca tot am avut zilele trecute jumari proaspete am poftit la o varza acra calita, cu jumari, asa cum ne facea bunica in copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza acra, mai micuta
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura untura de porc
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • putin marar uscat
  • cimbru uscat
  • piper macinat
  • 8-10 jumari de porc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza acra calita, cu jumari:

Se pune untura la topit, intr-o tigaie incapatoare, sau un ceaun.

Se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa.

Varza se scurge bine, se toaca fideluta si daca este prea acra, se mai tine in apa rece 10-20 de minute. 

Apoi, se scurge bine si se adauga peste ceapa calita. Se amesteca pentru a se patrunde uniform si se lasa la calit aproximativ 30 de minute.

In acest interval de timp se asezoneaza cu condimentele enumerate in lista de ingrediente, dupa gust.

In ultimele 10-12 minute, se adauga jumarile si se amesteca bine printre fasiile de varza.

Servim varza acra calita, cu jumari, alaturi de ardei iute si mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra calita, cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza calita in straturi