Varza calita cu carne de porc la cuptor

de tiby in Porc, 21 Mar 2014 | 9720 vizualizari

 

O reteta delicioasa si consistenta...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc
  • 2-3 kg varza proaspata
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras verde
  • 1 foaie dafin
  • cimbru
  • ulei
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu carne de porc la cuptor:

Se spala carnea de porc si se feliaza ca pentru gratare (sa nu fie felii foarte groase). Se condimenteaza cu sare si piper negru macinat.

Se pune ulei la incins intr-o tigaie, se prajeste doar putin carnea pe ambele parti cat sa capete culoare rumenie de prajit si cand este gata se scoate pe o farfurie.

Se curata ceapa si ardeiul si se taie marunt. Varza se taie fideluta sau se da pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o cratita, se toarna uleiul in care s-a prajit carnea si se adauga ceapa taiata, se lasa sa se caleasca putin dupa care se adauga si ardeiul si se calesc impreuna pana se inmoaie.

Se adauga varza tocata si se amesteca pana scade putin apoi se toarna doua cani de apa si se lasa sa fiarba 10 minute. Se adauga foaia de dafin, cimbrul si cateva boabe de piper dupa care se potriveste de sare si piper macinat dupa gust (e buna mai condimentata, dar repet - dupa gust). Se mai lasa 5 minute sa fiarba impreuna dupa care se trage de pe foc.

Intr-o tava de sticla termorezistenta se pune un strat de varza apoi bucatile de carne si se acopera cu alt strat de varza. Tava se introduce in cuptorul incins in prealabil la 170-180 de grade si se lasa aproximativ 50-60 de minute.

Se serveste fierbinte.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

apa poate fi inlocuita cu supa de carne (daca aveti disponibila...)

2

la servire se poate adauga putina smantana peste varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu carne de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza cu jumari