Varza calita cu mamaliga

de cristina1985 in Mancaruri de post, 13 Mar 2019 | 27430 vizualizari

 

"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg varza
  • 1-2 ardei kapia
  • 2 lg-te boia dulce
  • pasta de rosii
  • sare
  • ulei
  • Mamaliga:
  • 850 ml apa
  • 170 g malai
  • 1 lg-ta sare
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu mamaliga:

Varza se spala, se taie in jumatati si se toaca. Se presara sare si se amesteca cu mana,cateva minute (ca si cum ati framanta).Se lasa 1 ora,pana isi lasa zeama (nu va rezulta multa).Apoi se pune intr-o cratita (cu tot cu zeama), cu ardeiul  taiat cubulete ,ulei ,pasta de rosii, boiaua si se amesteca.Se adauga 1/2 cana  de apa  si se pune pe ochiul mediu de la aragaz (foc mic), cu capac.

Se fierbe 1 ora si 30 minute sau 2 ore (depinde de varza),timp in care mai adaugati putina apa si amestecati .Daca doriti varza cu sos,adaugati mai multa apa.Eu am facut-o mai uscata si in acest caz , am adaugat  cate 1/2 cana din cand in cand, pentru a nu se arde.

Mamaliga: se pune apa la fiert, iar cand da in clocot  se adauga sare si malaiul treptat, amestecand cu telul, pentru a nu face cocoloase. Se fierbe 15 minute, iar in acest timp amestecati. Pentru a decupa diferite forme, puneti o parte de mamaliga intr-o farfurie de supa si lasati sa se raceasca. Apoi o rasturnati usor si decupati cu forme de fursecuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu praz si ciuperci