Varza cu carnati in oala de lut

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 6 Mai 2020 | 2781 vizualizari

 

Imi place sa gatesc la foc mic si indelungat in oala de lut, parca mancare are un gust mai bun cand e lasata sa se gateasca in tihna.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza cca 1,100 Kg
  • 3 cepe mari cca 400 g
  • 400 g amestec de rosii cu ardei
  • 500 g carnati
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit ceapa
  • marar, n-am avut decat pentru decor, abia acum a rasarit in gradina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu carnati in oala de lut:

Pregatim ingredientele, varza o tocam, o punem intr-un castron si o frecam cu sare. Cepa o taiem marunt si apoi o calim cca 10 min, la foc mic pana se inmoaie si isi schimba culoarea. Peste varza frecata punem ceapa calita, adaugam si amestecul de rosii si ardei, carnatii taiati  bucatele,omogenizam ingredientele si apoi le punem in vasul de lut, adaugam putina apa, am clatit cu apa sticla in care a fost amestecul de rosii si ardei, peste vas punem capacul. Bagam vasul in cuptor si dam focul la minim pentru cca 2 ore, cu 30 min inainte sa scoatem varza din cuptor ridicam capacul, sa se rumeneasca putin . Se scoate din cuptor si se presara  marar tocat, de data asta n-am avut decat pentru decor, cei care sunt alergici la marar pot renunta la el. Se serveste cu mamaliga si ardei iute. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carnati in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza acra calita, cu jumari