Varza cu ciolan afumat

de Sabina in Porc, 26 Oct 2009 | 12844 vizualizari

 

A trecut ceva timp de cand nu am mai pregatit cate ceva din categoria TRADITIONAL. Daca tot intalnim la tot pasul in piata varza romaneasca, m-am gandit ca ar merge de minune o varza cu ciolan afumat. Si tare buna a fost ideea.

 

INGREDIENTE

  • o varza romaneasca (potrivita)
  • o bucata de ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe mici
  • 4 rosii mari
  • 4 linguri de ulei
  • sare, piper si boia
  • marar proaspat
  • cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu ciolan afumat:

Varza ...luam cel mai bun cutit si taiem varza pe din doua, apoi cele doua jumatati le taiem tot pe din doua. Obtinem astfel patru bucati egale, pe care incepem sa le tocam de la varf spre cotor. Punem varza tocata intr-o tava sa intr-un vas mai mare, o presaram cu sare si folosindu-ne de maini o framantam. Curatam ceapa, ardeiul si morcovii si le taiem sau le dam pe razatoare. Ciolanul afumat il taiem in bucati potrivite.
Calim ceapa, punem morcovii si ardeiul, apoi varza impreuna cu bucatile de ciolan si condimentam cu sare, piper, boia si cimbru. Adaugam si o cana cu apa. Lasam sa fiarba pe focul de la aragaz. Din cand in cand amestecam pentru a nu se prinde varza de vas. Dupa 20 de minute dam la cuptor si mai lasam aproximativ 20 de minute. Si aici trebuie sa verificam ca varza sa nu scada si sa ramana fara lichid. Daca este nevoie mai adaugam putina apa.
Intre timp dam rosii pe razatoarea mare si obtinem astfel sucul de rosii pe care il adaugam la varza. Lasam sa scada si daca este cazul mai condimentam.
Cand este gata presaram mararul proaspat tocat.

TIPS-URI

1

Se serveste cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciolan bavarez de porc ( Schweinshaxn)