Varza de Bruxelles cu blue cheese

de ExploraCuisine in Mancaruri de legume, 4 Mar 2011 | 8852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g varza de Bruxelles    
  • 1 ceapa    
  • 70 ml smantana de frisca    
  • 70 g branza albastra    
  • 1 lingura smantana    
  • parmezan    
  • 200 ml apa    
  • 2 linguri ulei    
  • sare, piper    
  • marar optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles cu blue cheese:

Mai intai curatam varza (daca e nevoie) si o spalam si o taiem in jumatate (bucatile mai mari).

Tocam ceapa marunt si sfarmam branza.

Incingem uleiul intr-o craticioara, adaugam ceapa si o prajim pana se inmoaie.

Adaugam verzele, le amestecam cu ceapa, le condimentam si le lasam sa se inmoaie si ele 1-2 minute.

Adaugam 200 ml apa  si lasam sa fiarba sub capac pentru 6 minute.

Dupa cca 6 minute luam capacul jos si lasam sa fiarba inca vreo 5 minute, pana scade lichidul de pe varza.
Adaugam frisca lichida, amestecam si lasam sa fiarba inca 4 minute, amestecand continuu.

Adaugam apoi branza (eu am pus si putin parmezan), amestecam bine pana se topeste.

Adaugam 1 lingura de smantana, marar, sare, piper si amestecam bine. Servim imediat cu friptura (poate fi de orice fel), eu am ales sa o servesc cu pulpe de pui cu usturoi si rozmarin la cuptor.

Bon appetit!              

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu blue cheese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ExploraCuisine 1

05.03.2011, 22:45

Lili2010, spre surprinderea mea verzele nu au fost deloc amarui ci chiar dulcege

MotanLaOale 1

07.03.2011, 08:31

adry88 1

26.05.2011, 18:04

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de orez cu legume si unt