Varza dulce la cuptor-de post

de Bucataras Medi in Mancaruri de post, 25 Noi 2012 | 14067 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze potrivite
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 cana bulion
  • ulei
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • marar proaspat
  • 1 ardei gras rosu
  • 2-3 fire de ceapa verde sau 1 ceapa uscata
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce la cuptor-de post:

Taiem  verzele fideluta, saram si apoi  framantam bine cu ajutorul mainilor pana cand varza se inmoaie. Asezam varza astfel taiata intr-o cratita mai inalta  si adaugam cimbrul, mararul taiat marunt,boiaua,ceapa taiata marunt,ardeiul gras taiat cubulete mai mari  si condimentam cu piper macinat.Stropim cu putin ulei ,adaugam  bulionul( pe care l-am diluat cu  apa-cam jumatate de cana) si ardeiul iute pe care il crestam pe verticala in doua.Amestecam bine cu miscari stanga /dreapta ale cratitei..Dam la cuptor avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam cu aceleasi miscari stanga/dreapta(daca in acest timp scade lichidul din cratita mai putem adauga apa).Dupa circa 30min. adaugam vinul si lasam in continuare la cuptor  pana cand varza este bine facuta iar deasupra a prin o crusta  frumoasa.
Facem o mamaliguta si alaturi de un ardei iute va invit la masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce la cuptor-de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalele padurarului (de post)