Varza noua calita cu carne afumata

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 3 Iun 2013 | 8670 vizualizari

 

Varza noua,marar,afumatura si-o mamaliga calda langa si cred ca v-am convins ca merita sa luati loc la masa...

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne afuma
  • 3 verze ( cca 2,700 Kg )
  • 2 cepe uscate
  • 1 legaura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 cutie cu rosii taiate cubulete
  • cca 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza noua calita cu carne afumata:

Mai intai tocam varza, apoi ceapa o maruntim, atat pe cea veche cat si pe cea noua. Carnea o taiem bucatele mai mici, sa nu ne chinuim cand mestecam.

Intr-o tava punem uleiul, apoi carnea, lasam vreo 10-15 minute sa se caleasca, adaugam ceapa si avem grija sa amestecam sa nu se arda, apoi rosiile cubulete si varza tocata. Amestecam bine sa se intrepatrunda aromele si dam la cuptor cca 90-100 minute, fiecare in functie de ce cuptor are (ca unele-s mai destepte). Cand este aproape gata se adauga mararul tocat si se mai lasa 5-10 minute.

Se serveste cu mamaliga.

TIPS-URI

1

varza se freaca cu sare grujoasa

2

in rosii am adaugat 1 lingurita zahar,erau un pic mai acrisoare

3

se poate adauga si boabe de piper sau piper macinat

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza noua calita cu carne afumata" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza cu miel, in vas de lut ( sau Mielul lui Becali =)) )