Varza noua cu afumatura

de marianascarlat in Porc, 21 Iun 2013 | 11431 vizualizari

 

Pentru ca aveam o pofta teribila de varza noua cu afumatura, am profitat de faptul ca i-am facut o vizita sotului meu la Lehliu. M-am dus echipata cu scarita afumata, kaiser afumat si cateva bucati de ceafa de porc, varza am cumparat-o de acolo si am trecut la executare.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze noi potrivit de mari
  • o bucata de scarita afumata
  • 200 g kaiser afumat
  • 4 felii de ceafa de porc
  • sare
  • 300 g rosii in bulion
  • 1 cana de zeama de corcoduse fierte si pasate
  • 10-12 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • marar proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza noua cu afumatura:

Scarita taiata bucati potrivite, am spalat-o si am lasat-o in apa rece pana cand am pregatit varza. Am taiat varza fideluta si am frecat-o cu o lingurita de sare.  Am zvantat bucatile de scarita si cele de ceafa cu prosoape de bucatarie absorbante. Am taiat kaiserul feliute subtiri.

Intr-o cratita incapatoare am pus cateva linguri de ulei si cand s-au incins suficient am adaugat feliutele de kaiser, scarita si bucatile de ceafa. Le-am lasat sa se rumeneasca putin pe toate partile si le-am scos pe o farfurie. In cratita in care am rumenit keiserul, scarita si carnea am pus varza tocata si bine stoarsa si am calit-o pana am terminat de pus in cratita toata varza si s-a inmuiat cat decat. Apoi am adaugat condimentele: piperul, 2 foi de dafin, o lingurita boia dulce de ardei. Am adaugat si 300 g rosii in bulion, o cana de zeama de corcoduse fierte si pasate si scarita, kaiserul si carnea rumenite. Am lasat cratita pe foc, amestecand din cand in cand, pana au dat cateva clocote. Am pus si un pumn bun de marar proaspat tocat, am mai amestecat de cateva ori si am bagat cratita la cuptorul deja incins pana a scazut si a avut consistenta dorita. 

In timp ce varza era la cuptor am pregatit si o mamaliguta.

A iesit o varza nemaipomenit de buna! Sau mi s-a parut mie fiindca imi era pofta. Nu cred, pentru ca Scarlat m-a laudat. Hihihihi

 

TIPS-URI

1

In perioada asta cand sunt corcodusele verzi, imi place sa acresc mancarurile cu zeama de corcoduse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza noua cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza dulce cu cotlet de porc aromat la cuptor