Vedeta verii - Prajitura cu caise

de burdulea56 in Prajituri, 6 Aug 2010 | 4625 vizualizari

 

O prajitura cu un gust acrisor, numai buna pt cei ce prefera acest gust.

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt,
  • 3 oua,
  • 150 zahar,
  • 200 g iaurt natural danone,
  • 300 g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 plicuri vanilie,
  • 250 g caise curatate de samburi si taiate bucati.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vedeta verii - Prajitura cu caise:

Freci spuma untul cu zaharul + vaniliile, adaugi treptat ouale, iaurtul, faina cernuta+praful de copt. Torni compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt (24x21,5 dimensiunea tavii, dar se poate folosi o tava cu dimensiuni apropiate de aceste dimensiuni), asezi deasupra fructele trecute prin faina, dai tava cu compozitia la cuptor pt  25-30 minute la foc mijlociu in cuptorul preincalzit. Cand prajitura este coapta, o scoti din cuptor, o lasi la racit, o asezi pe un platou, o pudrezi cu zahar pudra amestecat cu vanilie.

TIPS-URI

1

E o prajitura acrisoara, puteti da caisele prin zahar, eu am preferat sa le folosesc asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vedeta verii - Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine si iaurt