Vinete cu carne la cuptor

de Giana in Vita, 12 Noi 2013 | 12968 vizualizari

 

O mancare simpla dar foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 2 vinete
  • 500 g muschi de vita (taiat cubulete)
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 150 g rosii (eu am folosit conserva de rosii facuta acasa)
  • 150 g suc de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei sau bulion
  • sare, piper, boia dupa gust
  • 2 frunze de dafin
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu carne la cuptor:

Se curata vinetele de coaja in fasii, se taie cubulete (mai mari) si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute.

Carnea taiata cubulete se caleste in putin ulei pana isi lasa zeama. Punem capacul si lasam carnea sa fiarba la foc mic. Din cand in cand controlam carnea, daca i-a scazut zeama mai putem adauga putina apa. Carnea trebuie sa fiarba pana se inmoaie, insa nu trebuie sa aibe multa apa. Doar cat sa nu se lipeasca sau sa nu se arda si sa nu se usuce. Eu pregatesc carnea la oala sub presiune pentru ca fierbe mai repede si ramane suculenta.

Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete. Prajim cartofii in ulei, insa nu trebuie sa fie foarte bine facuti deoarece se vor coace si in cuptor. Scoatem cartofii, ii scurgem bine de ulei si ii asezam pe tava care o vom folosi pentru mancare.

Spalam vinetele, le scurgem, le stoarcem de apa si le prajim in ulei. Vinetele nu trebuie sa le rumenim, cand s-au inmuiat si sunt inca albe le scoatem din tigaie si le lasam la scurs pe un servetel. Dupa ce uleiul in exces a fost absorbit de servetel, asezam vinetele peste cartofi in tava.

Carnea o punem in tava peste legume, dupa care pregatim sosul.

Ceapa o taiem cubulete mici si o calim cu 2 linguri de ulei de masline. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam pasta de ardei sau bulion, usturoiul pisat si amestecam de cateva ori pana isi lasa usturoiul aroma. Adaugam la sos sucul de rosii (1 pahar) si rosiile taiate cubulete (1 pahar). Eu folosesc suc de rosii si conserva de rosii facute acasa pentru ca mancarea capata o culoare mai frumoasa si sosului are o aroma mai placuta. Condimentam dupa gust cu sare, piper, boia, busuioc, adaugam si frunzele de dafin si lasam sosul sa fiarba cateva minute. Turnam sosul in tava cu legume si carne si dam tava la cuptor.

Cuptorul l-am incins la 180-200 grade C. Mancarea se tine in cuptor 20 de minute pana ii scade putin sosul si se patrund bine legumele si carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu carne la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Krystyan Trendy 1

13.11.2013, 09:07

interesanta reteta

Giana 1

13.11.2013, 09:16

Multumesc Krysty

Rocsi 1

13.11.2013, 11:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu carne de vitel- Philips Multicooker