Vinete cu ton si cascaval la cuptor

de oanapl in Ton, 26 Sep 2020 | 4810 vizualizari

 

Pentru acest preparat delicios m-am inspirat de la Rocsi, căreia îi mulțumesc pentru idee și o pup :-*

 

INGREDIENTE

  • 1 vânătă potrivită
  • 160 g ton bucăți în sos propriu
  • 200 g roșii în sos pasate
  • 1 cățel de usturoi
  • busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • 150 gr cașcaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu ton si cascaval la cuptor:

Se spală vânăta, se șterge cu un șervețel de bucătărie și se îndepărtează capetele.
Se taie felii nu foarte subțiri.
Se încinge o tigaie grill, se rumenesc feliile de vinete pe ambele părți, apoi se scot pe un platou.
Cu ajutorul unui blender vertical se pasează roșiile, apoi se adaugă usturoiul curățat și pisat, busuiocul și oregano, sare și piper și se omogenizează. 

Într-un vas termorezistent se pune un strat de vinete, jumătate din sosul de roșii și se întinde uniform. Se desface conserva de tonul, se scurge bine și se pun bucățile de ton peste vinete, din loc in loc. Se presară jumătate din cașcavalul ras. Se asează restul vinetelor și se ung cu restul de sos. Se presară restul de cașcaval ras. Se introduce preparatul în cuptorul încins, la 190 de grade, circa 20 de minute, până când se rumenește deasupra. Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă puțin să se răcorească, apoi se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu ton si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

28.09.2020, 20:24

Ma bucur ca te-am inspirat, dar mai mult ma bucur cand vad cineva incearca o reteta si ca ii place!

oanapl 1

29.09.2020, 10:00

Ancutsa !

oanapl 1

29.09.2020, 10:01

Chiar îmi plac foarte mult rețetele tale , Rocsi, și mereu ești o sursă de inspirație! Te felicit și te pup!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de vinete pane cu sos de rosii