Vinete la cuptor cu branza si rosii

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2019 | 3771 vizualizari

 

Cat e vara de lunga nu ne saturam de vinete, asa de mult ne plac. Doar ca incercam sa le preparam in diverse moduri si cat mai rapid daca se poate. Ce ziceti de niste vinete coapte, cu branza, rosii si usturoi, pe un pat de paine crocanta? 

 

INGREDIENTE

  • 4 feliii de paine
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 vanata coapta
  • suc de rosii
  • branza telemea sau feta
  • busuioc, patrunjel verde
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete la cuptor cu branza si rosii:

Pune vanata coapta la scurs. 

Asaza feliile de paine intr-o tava, unge-le cu ulei de masline si presara busuioc, sare si piper peste ele. Pune tava in cuptorul incins pentru 10 minute, cat sa se faca painea crocanta. Dupa primele  5 minute intoarce feliile de paine de pe o parte pe cealalata si mai lasa-le la cuptor inca 5 minute. 

Unge fiecare felie de paine cu usturoi, apoi cu putin sos de rosii, pune deasupra pulpa de vinete, presara branza sfaramata, usturoi si verdeata tocata marunt. Daca simti nevoia mai rasneste niste sare peste vinete, sarea le da gust.

Adauga putin sos de rosii si in tava, stropeste cu ulei de masline si da la cuptor pentru inca 10 minute. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor cu branza si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

09.09.2019, 18:03

mihaelar63 1

11.09.2019, 18:53

Daniela VioletaRafay 1

13.09.2019, 14:46

Arata minunat

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinte Ardelenesti