Vinete umplute

de - Andreea - in Mancaruri de legume, 17 Iun 2014 | 5784 vizualizari

 

Ador legumele...in orice combinatie...iar aceste vinete umplute au fost atit de delicioase. Merita incercate :)

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 4 fire ceapa verde
  • 1\2 ardei gras rosu
  • 1\2 ardei gras galben
  • 1\2 morcov
  • 1\2 dovlecel
  • 6 felii sunca presata piept curcan
  • 20 gr parmezan
  • 12 felii de rosie
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Vinetele le spalam si le taiem in jumatate pe lungime.Cu ajutorul unei lingurite  scobim interiorul avand grija insa sa nu rupem coaja. ( vanata trebuie sa ramana ca o barcuta).Punem sare si lasam cojile la scurs.

Miezul vinetelor, ardeii,morcovul si dovlecelul le tocam cubulete mici.

Ceapa o spalam si o tocam rondele.Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.

Punem putin ulei intr-o tigaie si punem legumele la calit amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.Potrivim de sare si piper.Spre sfarsit adaugam patrunjelul tocat amestecand .

Spalam cojile vinetelor de sare si le presam cu un servet de hartie.

In fiecare coaja punem din compozitia cu legume pana la jumatate .Asezam apoi felia de sunca peste care punem iarasi din compozitia cu legume.

Presaram parmezan si asezam cate doua felii de rosie.

Asezam vinetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 190 grade pentru 20-25 minute.

Se servesc calde.

Pofta buna ! 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu legume