Vinete umplute

de Tabita _ in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2016 | 4773 vizualizari

 

Garantez ca sunt foarte gustoase si de senzatie. Necesita putina rabdare, dar merita. :) 

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete de marime medie
  • 1 crenvurst invelit in bacon
  • 2 catei de usturoi
  • 1 rosie
  • cateva fire ceapa verde
  • 1 ou (optional)
  • 100 g branza sarata (telemea)
  • 125 g mozzarella
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Am taiat vinetele în două pe lungime. Le-am scobit mijlocul, lasand cam 0,5-1 cm de la coaja, luand forma de barcute, le-am sarat si le-am scurs de zeama lasata. Apoi le-am asezat in tava acoperita cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt. 

Mijlocul vinetelor l-am taiat marunt, l-am sarat si am scurs zeama lasata. Am tocat usturoiul. Am taiat ceapa verde. Am taiat si crenvurstul. Am ras telemeaua si separat mozzarella. Rosia am decojit-o si am taiat-o in cubulete mici.

Intr-o cratita am pus uleiul la incins. Am adaugat crenvurstul, ceapa verde, miezul de la vinete si usturoiul. Dupa ce s-au inmuiat putin, am adaugat bucatile de rosie si condimentele, iar apoi telemeaua.

Am lasat putin sa se racoreasca si am amestecat cu oul batut.

 Cu compozitia rezultata, am umplut vinetele.

Le-am dat la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20-30 de minute dupa care le-am scos, am presarat mozzarella rasă si am mai lasat încă 15 minute pana s-au rumenit usor pe deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti adauga si ardei si ceapa in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute la cuptor