Vinete umplute

de mihaelar63 in Porc, 15 Oct 2016 | 5921 vizualizari

 

  De cum am zarit la piata , micile vinete ca niste butelcute , m-am indragostit de ele :D . Le-am si vazut umplute la cuptor . Dupa o scurta incursiune prin retete italiene si grecesti cu nume pompoase ,am abandonat cautarea . Tot ce am retinut era ca vinetele trebuie oparite in apa cu sare . Reteta s-a conturat pe masura prepararii. Din ,, cu smantana '''a iesit ,, cu rosii, dar nu regret .Asta-i pofta ce am poftit-o si asta am preparat!!!!

 

INGREDIENTE

  • 5 vinete mici

Umplutura :

  • 400 gr carne tocata porc
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri orez
  • 2 linguri pesmet
  • 4 linguri bulion rosii
  • 1 ou
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare
  • nucsoara
  • scortisoara

Sos

  • 2 linguri ulei masline
  • 2 cani bulion de rosiii
  • 1 ceapa verde
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri carne tocata
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare

Cas mozarella .Rosii cherry. Busuioc verde.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

  1. Curatati ceapa si usturoiul .
  2. Spalati ceapa verde si verdeata .
  3. Spalati vinetele si le scobiti in interior . Pastrati miezul . Daca este nevoie taiati putin din partea de jos ca vinetele sa se aseze frumos in tava .
  4. Puneti apa cu sare la clocotit si opariti vinetele usor pana incep sa se inmoaie .
  5. Intr-o tigaie mare preparati umplutura .
  6. Caliti ceapa[tocata ]   in ulei de masline si adugati carnea tocata .Cand aceasta incepe sa se albeasca puneti orezul si bulionul .
  7. Trageti tigaia de pe foc si adugati oul , pesmetul , condimentele si verdeata . Omogenizati .
  8. Cu aceast amestec umpleti vinetele asezate int-ro tava de yena si dati la cuptor 30 minute .
  9. In acest timp preparati  sosul .
  10. Ceapa si usturoiul si miezul de la vinete , tocate, se calesc usor in ulei .
  11. Adugati bulionul , ierburile si carnea tocata. Sarati .
  12. Scoateti tava de la cuptor distribuiti sosul in spatiile dintre vinete .
  13. Pe fiecare vanata umpluta puneti cate o felie de cas mozzarella.
  14. Dati tava la cuptor  pentru gratinare inca 10 minute .
  15. Decorati vinetele umplute la servire cu busuioc verde si rosii cherry.
  16.        Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Vinetele se oparesc in apa clocotita cu sare .

2

Sosul a fost extrordinar de bun . Pe viitor il voi folosi la paste .

3

Inlocuiti cu piper , daca doriti, scortisoara si nusoara .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne tocata