Vinete umplute

de ela in Mancaruri cu carne, 9 Aug 2010 | 11037 vizualizari

 

delicios...nu credeam ca voi manca si eu,desi imi plac vinetele,doar cele facute salata....

 

INGREDIENTE

  • 4vinete mari
  • 400gr carne tocata amestec
  • 1borcan ciuperci
  • 1ardei mic capia
  • 2rosii
  • 150ml suc de rosii
  • 1pumn de paste fundite(sau altceva)
  • 3cepe verzi(sau o ceapa alba)
  • 150gr cascaval
  • parmezan
  • oergano,busuioc,nucsoara
  • 1morcov
  • piper,sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Se spala vinetele si se taie in doua pe lung si se scobesc putin.

Ceapa se curata daca e alba,daca nu cea verde se taie rondele,la fel si morcovul,ardeiul si rosiile se decojesc.

Miezul de la vinete si legumele taiate bucati mai mici se pun in robot si se toaca.Tocam si ciupercile.

Intr-o craticioara punem pe foc,ulei si legumele tocate si lasam putin,apoi adaugam ciupercile si carnea tocata,

spre sfasit,dupa 15minute,se adauga sare,piper,busuioc,oregano,sucul de rosii si un praf de nucsoara(dupa gust).

Cu compozitia pregatita se umplu vinetele scobite si se pun intr-o tava si se dau la cuptor 40minute.

Intre timp se pune apa la fiert cu sare si se rastoarna pastele,se fierb dupa instructiunile de pe punga,iar cand sunt gata,se scurg si se dau printr-un jet de apa rece.

Se scot vinetele dupa 40minute si se pun peste ele pastele,cascavalul ras si parmezan si se mai da la cuptor inca 10-15minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (86)

Sylvia 1

18.08.2010, 14:34

Ela am vazut, esti mortala trebuei sa ne stabilim cumva un semnal de chemare noi pasarile de noapte

ela 1

18.08.2010, 14:35

Danis au fost si tare bune

ela 1

18.08.2010, 14:36

Sylvia cred ca suntem un stol de pasari de noapte cred ca suntem cucuvele....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan marinata, cu sos de rosii