Visine la borcan, pentru prajituri

de Rocsi in Conserve, 9 Iul 2016 | 8236 vizualizari

 

Multi ani la rand, de fapt de cand ma stiu, am pus visinele la rece cu aspirina. Este adevarat ca foloseam mai multe aspirine la un borcan, ca sa fiu sigura ca se pastreaza bine, dar niciodata nu am patit nimic, nici cei din familie, nici musafirii care veneau la noi si consumau dulciuri cu visine puse in acest mod. Anul acesta, m-am gandit sa pun altfel visinele, cu mai putina aspirina si sterilizate. Momentan, a trecut o saptamana de cand le-am facut si am vazut ca stau foarte bine si ca au o culoare superba. Daca va place reteta, puteti incerca si voi!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg si jumatate de visine
  • zahar (1 lingura potrivita pentru fiecare borcan)
  • aspirine (1/2 pentru fiecare borcan)
  • borcane de 370 gr
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visine la borcan, pentru prajituri:

Spalam visinele bine, le lasam sa se scurga putin intr-o sita. Le curatam de codite si le scoatem samburii. Borcanele si capacele lor, le spalam bine cu apa fierbinte si le punem pe un prosop curat, cu gura in jos, sa se scurga de apa. Asezam visinele in borcane, pana aproape de varf. In fiecare borcan punem cate o lingura potrivita de zahar si zgataim putin borcanele, sa se duca zaharul in jos. Peste, turnam sucul lasat de visine, incercand sa punem in mod egal in toate borcanele. Deasupra fiecarui borcan punem cate jumatate de aspirina, apoi infiletam capacele. Intr-o cratita punem una/doua hartii pe fundul oalei, asezam borcanele peste. Turnam apa rece cat sa ajunga pana la 3/4 la borcane, iar deasupra asezam un prosop de bucatarie. Punem cratita pe foc, focul sa fie potrivit si cand incepe sa clocoteasca apa din oala, le lasam 35 de minute la sterilizat. Dupa acest timp, inchidem aragazul, scoatem borcanele si le invelim intr-o patura. Le lasam pana a doua zi asa, apoi le depozitam la loc racoros. Sper sa va fie de folos reteta. PS: Din aceasta cantitate de visine, eu am pus visine in 10 borcane de 370 gr, am pus si o punguta mica cu visine la congelator si mi-au ajuns si pentru o prajiturica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Visine la borcan, pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Visine la borcan, pentru prajituri