Vitel a la Nicosia

de Sidy in Vita, 24 Sep 2011 | 6327 vizualizari

 

"Nicosia este singurul oras din lume impartit intre greci si turci.Afinitatile culinare pentru carnea de vita scaldata in rosii coapte si inmiresmata din belsug cu salvie, usturoi si busuioc pun la cale mari prietenii si chermeze. Grecul gateste, turcul plateste !"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel( pulpa sau antricot)
  • 400 g pasta de rosii Cirio
  • 3 cepe verzi
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 crenguta salvie
  • 1 crenguta busuioc
  • 1 rosie mica
  • 1 felie ardei gras
  • 50 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 cub concentrat supa
  • sare
  • piper
  • boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel a la Nicosia:

Spalam, curatam si taiem marunt ceapa, usturoiul,rosia si ardeiul.
Salvia si busuiocul le tocam marunt.
Carnea o feliem subtire si o dam prin faina amestecata cu sarea, piperul, boiaua si concentratul de supa.
Intr-o tigaie ceramica punem cateva picaturi de ulei si prajim feliile de carne pe ambele parti, cate 5 minute.
Intr-un vas incingem doua linguri ulei si sotam ceapa si usturoiul , apoi adaugam rosia si ardeiul si lasam pina devin sticloase.
Adaugam  pasta de rosii , busuiocul si salvia tocate.Asezonam si lasam sa fiarba la foc mic.
Bucatile de carne fripte le adaugam in sosul de rosii , acoperim cu capac si fierbem la foc mic pina se patrunde bine carnea.
Se poate servi friptura alaturi de galuste din faina, orez, piure de cartofi sau mamaliguta.
Pofta mare !

TIPS-URI

1

Nu lasati focul mediu sau mare pentru ca se prinde sosul de rosii si da gust de afumat mancarii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel a la Nicosia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

25.09.2011, 18:24

Frumoasa prezentare Sidy
Si tentanta, as servi manmcarica asta la ea acasa
Pana atun ci ma familiarizez cu gustul , doar gradina mea e plina de salvie

MotanLaOale 1

26.09.2011, 08:55

Lau 1

03.10.2011, 14:10

bun

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”