Waffles-reteta de baza

de Criss in Dulciuri, 12 Iun 2014 | 27268 vizualizari

 

Acesta e dupa parerea mea cel mai simplu desert, aveti nevoie doar de un aparat special pentru waffles. Dulci sau sarate, indiferent pe care le preferati, sunt ideale pentru micul dejus sau pentru orice moment al zilei.
(N-am fost foarte inspirata asa ca pozele cam lasa de dorit.)

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • 400 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Waffles-reteta de baza:

Intr-u bol se pun ouale, zaharul, vanilia si uleiul si se mixeaza pana se topeste zaharul. Alternativ se adauga faina amestecata cu praful de copt si laptele. Compozitia rezultata va fi asemanatoare unei smantani, deci nu trebuie sa curga. Placile aparatului pentru waffles se ung cu putin ulei (doar la inceput, apoi nu mai trebuie repetata operatiunea) si se pune aparatul in priza sa se incalzeasca placile. Dupa aproximativ 3 minute, placile s-au infierbantat si se pune cate un polonic (mai mic) din compozitie in aparat, se inchide aparatul si se lasa 2-3 minute, dupa care se verifica daca waffles s-au copt uniform si se scot cu ajutorul unei furculite. Atentie sa nu zgariati placile teflonate ale aparatului. Cand sunt gata, se servesc cu toppingul preferat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Waffles-reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert gofre cu iaurt