Wrap ca la tara

de portiadelumina in Porc, 17 Mai 2017 | 9964 vizualizari

 

De bună seamă că ţăranul român nu este obişnuit cu picnicul, în cel mai bun caz, când are timp, iese "la iarbă verde", nu că n-ar fi sătul de iarbă de la cosit ori de la alte activităţi agricole. Şi apoi, când iese la iarbă verde nu se duce la mall pentru cumpărături, dă o raită în cămară şi îşi face ceva la repezeală, de preferinţă săţios, cu care să facă faţă înaintea celorlalţi comeseni. 
Ei, eu am încercat o combinaţie ce s-a dovedit fericită, gust bun, saţietate maximă, o ţâră de aspect şi un pic de imaginaţie. 
 

 

INGREDIENTE

  • carne de la untură (cazan, garniţă, oală).
  • 1 roşie
  • castravete
  • ceapă verde
  • usturoi
  • sare
  • 20 gr smântână
  • sare
  • piper
  • 1 lipie wrap
  • mărar verde
  • pătrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wrap ca la tara:

Totul este foarte simplu. Se scot de la cazan (de la untură) cel puţin două bucăţi de carne şi se pun la foc până se topeşte bine untura. Se scot pe hârtie absorbantă. Una din bucăţi se poate mânca, să nu rabzi de foame şi poftă până pregăteşti wrap-ul.

Roşia, castravetele (curăţat de coajă ori bine spălat), ceapa şi usturoiul se taie cubuleţe şi se amestecă într-un bol cu pătrunjelul şi mărarul tocate, apoi  se încorporează şi smântâna.

Lipia de wrap se aşază pe o tavă, se pune carnea tocată cubuuleţe mai mari (să simţi că mănânci) şi peste ele se pune sosul gros cu ingredientele menţionate anterior. 

Se rulează lipia ca la shaorma, se presară (după gust) un pic de piper şi se serveşte cu mare poftă. 

Aşadar, plec la picnic. :))

TIPS-URI

1

Ingredientele şi sosul pot fi schimbate şi combinate, eventual cu murături, că la casa ţăranului gospodar se găsesc în orice vreme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Wrap ca la tara" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa- reteta video