Yogo-fresh cu zmeura

de MonaMimi in Prajituri, 10 Iun 2012 | 4322 vizualizari

 

Este un desert racoritor ,usor acrisor si in acelasi timp foarte fin.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de apa
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • crema:
  • 200 ml frisca
  • 200 ml iaurt
  • 1 plic gelatina
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri de zahar
  • decor:
  • 250 g zmeura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Yogo-fresh cu zmeura:

Blat:Bati albusurile cu cele 8 linguri de apa pana devin spuma,dupa care adaugi treptat cele 16 linguri de zahar si bati bine pana ce rezulta o spuma sticloasa si tare.Apoi adaugi galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si omogenizezi usor compozitia.Coci blatul intr-o tava imbracata cu hartie de copt circa 30 minute.

crema:Bati iaurtul cu zaharul.apoi il amesteci cu frisca batuta spuma ,adaugand si zeama de lamaie  pregatesti gelatina dupa instructiunile scrise pe plic o amesteci bine cu crema si dai  la rece.Cand e rece blatul tai rondele cu un inel ,apoi scobesti in mijloc rondelele rezultate.In mijlocul lor pui crema,asezi deasupra zmeura si apoi o dai la rece 1 ora.

TIPS-URI

1

Poti insiropa rondelele cu un sirop in care ai pus diferite arome.

Daca ti-a placut reteta noastra "Yogo-fresh cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Duet de fructe"