Zacusca de fasole boabe

de Pasiune pentru bucatarie in Zacusca, 6 Sep 2010 | 11391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 800 g fasole
  • * 500 g ceapa
  • * 500 g morcovi
  • * 500 g ardei capia
  • * 500 g rosii
  • * 400 ml ulei
  • * sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole boabe:

1. Fasolea se pune de seara in apa.A doua zi se pune la fiert cu sare,pana se inmoaie boabele.Restul legumelor,cu exceptia rosiilor, le-am tocat potrivit,apoi le-am bagat la robot.Rosiile se oparesc,se decojesc si se baga si ele la maruntit.Cand fasolea a fiert,se scurge bine apa,apoi se paseaza cu blenderul.
 
2. In uleiul incins se pune ceapa,se caleste,apoi se adauga morcovul se caleste si el pana se inmoaie,apoi se adauga ardeiul,fasolea si rosiile.Se amesteca incontinuu pana se ridica uleiul la suprafata.
 
3. Borcanele se spala,se sterilizeaza in cuptor si se toarna zacusca fierbinte si se dau la cuptor 30 de min pana se formeaza deasupra o pozghita.Se incalzesc cateva linguri de ulei si se pune cate o lingura deasupra fiecarui borcan.Se pune ciolofan si se infileteaza capacul.Se pastreaza in camara.

Cantitate
3x720 g

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole verde cu dovlecei