Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Se coc vinetele, ardeii capia si gogosarii, se curata si se lasa la scurs.
Ceapa am taiat-o la robot si se caleste pana se inmoaie iar morcovii se dau pe razatoarea mica si se fierb separat cu putin ulei si apa.
Ardeii capia si gogosarii i-am taiat marunt cu cutitul iar vinetele le-am maruntit cu o lingura de lemn.
Intr-o cratita incapatoare se pun pe rand ceapa, morcovii, vinetele, ardeiul capia, gogosarii, condimentele si se fierb la foc potrivit 15-20 minute.Se adauga sucul de rosii si pasta de tomate si mai lasam sa fiarba aproximativ o ora la foc mic.
Se pune zacusca fierbinte in borcanele spalate si uscate, se pun capacele si le sterilizam in cuptorul preincalzit aproximativ o ora la foc foarte mic.
In tava aragazului odata cu borcanele am pus si apa calduta pentru a evita plesnirea borcanelor.
Nu se mai deschide usa cuptorului dupa ce am pus borcanele si dupa ce se opreste focul se lasa in cuptor pana a doua zi, cand se scot si le punem in camara.
Delicioasa!
1
Daca doriti picanta, puteti adauga ardei iute taiat bucatele mici.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult