Zama acra de pui cu ardei copt

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 30 Dec 2018 | 3158 vizualizari

 

 ,, Mancare romaneasca "
       Dupa festinul de sarbatori sau chiar atunci se cere o supa / ciorba mai acrisoara si nu foarte grea . Eu am ales sa prepar o zama din piept de pui - sa poata servi si mofturosii . I-am datun gust mai deosebit cu ardei copt marinat si am acrit cu zeama de la ardei si cu iaurt . Daca o preparati , garantez ca va fi pe placul oricui .
  Aceasta zama am invatat sa o prepar de la mama mea . Iarna se mai foloseste carnea de porc . O fac cam de doua ori pe ana , asa , sa ne fie dor de ea !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept pui [ fara piele ]
  • 2 morcovi
  • 2 patrunjei radacina
  • 2 tije telina verde Apio
  • 1 ceapa galbena mare
  • 1 ardei rosu
  • 3 cartofi
  • 3 ardei copti marinati
  • 1 cana mazare verde-congelata
  • 1 cana zeama de la ardeiul copt marinat
  • 1 pahar mare iaurt grecesc
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama acra de pui cu ardei copt:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Ceapa se toaca marunt . Telina verde se feliaza marunt .
  3. Morcovul , patrunjelul radacina si ardeiul rosu se taie cubulete .
  4. Pieptul de pui se taie cuburi mici . Cartofii se taie tot cuburi .
  5. Pentru inceput se calesc legumele [morcov, patrunjel , ceapa ] usor si apoi si cuburile de piept de pui . Sarati .
  6. Cand carnea de pui incepe sa se albesca se toarna 2 litrii de apa deasupra .
  7. Pentru a castiga timp la fierbere se poate pune apa fierbinte [ folositi fierbatorul pt apa ] .
  8. Dupa 10 minute se pun cartofi si mazarea , pentru ca acestea au nevoie de tim mai putin sa se patrunda .
  9. Cand toate legumele sunt patrunse , asta cam in 30 minute maximum , se aduga ardeiul copt maruntit si zeama acra de la ardei . Piparati .
  10. Gustati si sarati , acriti , piparati daca mai doriti .
  11. Inainte de servire amestecati pana se omogenizeaza iaurtul grecesc .
  12. Presarati pe deasupra patrunjel verde taiat marunt .
  13. Daca nu consumati toata zama la o servire , acriti cu iaurt doar cat se consuma .
  14. Puneti alaturi de zama acra ardei iuti verzi si ceapa verde .
  •                    Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Iaurtul gras grecesc cu 10% grasime inlocuieste cu succes smantana . Contine grasimi in numar mai redus si se omogenizeaza foarte bine in ciorba . Nu face cocoloase ca unele sortimente de smantana de proasta calitate .

2

Pentru a castiga timp la fierbere se poate pune apa fierbinte [ folositi fierbatorul pt apa ]Pentru marinarea ardeiului copt eu folosesc foarte putin zahar , aproape deloc . Asa ca nu este pericol sa fie dulceaga ciorba .

3

Nu aveti zeama de ardei copt , puteti folosi de la gogosar marinat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama acra de pui cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

01.01.2019, 21:38

Intereseanta combinatia si imi plus, simt ca a iesit super, super buna!

dantes 1

03.01.2019, 09:22

Buna!

oanapl 1

04.01.2019, 10:33

Delicioasa!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciolan cu zeama de varza