Zama aita de fasole verde

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 11 Mai 2020 | 4794 vizualizari

 

 Pentru mine este cea mai buna zama de fasole verde . Asa o facea si bunica .Nu conteaza ca nu are carne . Gustul bun vine de la prima fasole verde , aparuta pe piata . Cand o voi strange de la mine din gradina va fi exceptionala . Termenul de aita vine dela usturoi, ai cum se spune pe la noi prin zona Clujului .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde lata
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 3 morcovi noi
  • 1 radacina patrunjel noua
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingura faina alba cu varf
  • 1 lingurita boia rosie dulce
  • 1 pahar rosii pasate
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper-optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama aita de fasole verde:

  1. Fasolea se spala , se curata la capete si se rupe bucati mai mici . Mie imi place sa fie cam de 3-4 cm .
  2. Legumele se curata si se spala . Morcovii se taie rondele .
  3. Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Patrunjelul....aleatoriu :D
  4. Caliti usor in ulei ceapa , usturoiul , morcovul si patrunjelul .
  5. Adugati faina alba si boiaua , asa cum ati face un rantas .
  6. Stingeti cu apa fierbinte . Sarati .
  7. Adugati fasolea la fiert .
  8. Se va fierbe foarte repede pentru ca  fasolea verde si toate legumele sunt crude .
  9. La sfarsit se pun rosiile pasate si se asezoneaza cu mult patrunjel verde .
  10. Daca va place se poate folosi mai mult usturoi .
  11. Gustati si sarati daca mai este nevoie .

  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Folosirea piperului este obtionala .

2

In sezonul de primavara ciorba se serveste cu ceapa verde si ridichi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama aita de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

madi_marin 1

12.05.2020, 19:45

As incerca, n-am auzit pana acum de asa ceva

Panacris 1

15.05.2020, 14:33

Foarte bună!

dantes 1

16.05.2020, 11:08

Buna!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole (Minestra)