Zarzavat pentru iarna

de Rocsi in Conserve, 9 Sep 2010 | 44130 vizualizari

 

Acesta este reteta mea de zarzavat ce o fac an de an...nu stiu sa va dau cantitatile sincer pentru ca fac dupa ochi in functie de cat de mult vreau sa imi iese..asa ca puteti face mai putin ,mai mult ,cum doriti..

 

INGREDIENTE

  • gogosari
  • ardei galbeni
  • ardei kapia
  • patrunjel
  • morcov
  • radacina de pastarnac
  • frunze de telina
  • ceapa
  • sare mare
  • putin conservant(eu pun pentru mai multa precautie sincer)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarzavat pentru iarna:

gogosarii,ardeii galbeni si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa.

le curatam cotoarele si toate semintele.

ii taiem rand pe rand cubulete mici(sau mai mari...mie imi place zarzavatul taiat cat mai mic).

ceapa se curata ,se spala si se toaca.

morcovul il radeti,il spalati si il dai pe razatoarea cu ochiuri mici.

patrunjelul si  frunzele de telina le spalati apoi le tocati maruntel.

pastarnacul il curatati ,il spalati si incercati sa il taiati cat mai micut.

intr-un lighean mare amestecati toate legumele taiate.

peste puneti sare mare(eu la 5 kg de zarzavat am pus 1 punga de sare mare).

il lasati asa in lighean circa o ora pentru a lasa zeama.

dupa acest timp spalati un borcan mare(sau borcane mai mici),luati cate o mana de zarzavat,il stoarceti apoi il puneti in borcan.

asa faceti cu tot zarzavatul.

deasupra puneti putin conservant ,acoperiti borcanul la gura si il dati la loc racoros.

este foarte bun in cirbe,supe,tocanite.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Corinuta 1

10.09.2010, 10:29

Rocsi........mai poti?

gaby_duceag 1

10.09.2010, 10:31

inafara de ceapa, EXACT asa il fac si eu

Rocsi 1

10.09.2010, 11:02

mersi medi....si noi luam mai mult proaspat iarna dar pun si putin la borcan in caz ca vreodata nu am prin casa nadina..julie incape ca am beci separat si incap multemultumesc lia dragacorina sa stii ca am 2 saptamani de cand fac...am terminat cu ce a fost mai greu ...acum sa vad dak mai pun niste gogosari in otet si sa mai coc niste ardei si vinete in rest am terminat si tocana si tot..o sa postez promit......pai suntem cam din aceeasi zona gabi...va multumesc mult pentru aprecieri si furculite

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosari murati la rece