Ziua si Noaptea

de Alina26 in Prajituri, 6 Ian 2014 | 19340 vizualizari

 

O prajitura foarte gustoasa pe care o facea mama de sarbatori!!!Mai ales pentru Revelion!!
Nu lipsea niciodata!!! :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 g faina
  • 400 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 250 g margarina/unt
  • 50 g cacao
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 esenta portocale
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ziua si Noaptea:

1.Se bate cu mixerul margarina moale cu 100g zahar pana devine cremos.Se adauga nuca,cacaoa,mirodeniile continuand sa mestecati.Apoi se pune faina cernuta in ploaie si se mesteca.

2.Batem albusurile spuma cu 100 g zahar.Aceasta se amesteca cu compozitia de mai sus.

3.Ungem cu putina margarina si tapetam cu faina o tava(cea de la cuptor) punem compozitia obtinuta si dam la cuptor la 180° pentru 15 minute (pana s-a copt jumatate)

4.Intre timp batem galbenusurile spuma cu 200 g zahar pana devine o crema spumoasa si isi dubleaza volumul.

5.Aceasta o punem peste blatul din cuptor si dam iar tava la cuptor pentru 15 minute.Trebuie sa se intareasca aceasta glazura.

Lasati sa se raceasca inainte de a o taia.Eu am taiat romburi.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ziua si Noaptea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca