_Alina_

1

Bucataras
incepator

Piatra Neamt

Bucataras din 16.05.2012

RETETE342
PRIETENI238
Retete / Dulciuri

Fluturasi dulci din aluat cu caramel (de post)

In Dulciuri la 24 Mar 2015

Sirop caramel: 1. Pune zaharul impreuna cu zeama de lamaie intr-o cratita neaderenta (eu am folosit un tuci) la caramelizat.   2. Cand capata culoare maronie, il iei de pe foc si adaugi cu maaare atentie apa (stai departe de cratita cand torni ca sa nu sara stropi fierbinti pe tine)...

Rulada cu zmeura

In Prajituri la 19 Mar 2015

Blat: 1. Preincalzesti cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Separi albusurile de galbenusuri de la 5 oua. 3. Mixezi separat albusurile spuma tare cu un praf de sare.  Adaugi zaharul in doua transe, si mixezi dupa fiecare transa pana cand cristalele de zahar se dizolva.  4....

Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

In Prajituri la 10 Mar 2015

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga indulcitorul treptat si mixeaza pana cand spuma creste in volum si devine ferma. 3. Adauga faina de migdale, faina de grau amestecata cu amidonul si pudra de portocale si...

Tort cu capsune si busuioc

In Torturi la 7 Mar 2015

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul se dizolva, iar in final spuma formata este densa si...

Coronite cu Finetti

In Dulciuri la 4 Mar 2015

1. Cerne faina (cei 1000 g) intr-un vas incapator. Fa o adancitura in mijlocul acesteia, pune drojdia sfaramata impreuna cu zaharul si o dizolvi cu apa calduta. Acoperi vasul si lasi sa dospeasca 10 minute.   2. Amesteca laptele cu pudra de portocale si incalzeste amestecul cat sa nu...

Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie

In Torturi la 27 Feb 2015

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul se dizolva, iar in final spuma formata este densa si...

Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura

In Torturi la 25 Feb 2015

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand acesta se dizolva.  4. Adauga galbenusurile peste albusuri si...

Bezele cu ceai negru

In Dulciuri la 19 Feb 2015

Bezele: 1. Preincalzesti cuptorul la foc mediu.  2. Mixezi albusurile spuma tare cu praful de sare. Adaugi zaharul lingura cu lingura, dupa fiecare lingura adaugata mixezi pana cand se dizolva complet.  3. Adaugi ceaiul negru macinat (eu am folosit Earl Grey de la Lipton) in...

Prajitura Tosca

In Prajituri la 18 Feb 2015

Blat:  1. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare.  2. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza pana cand spuma formata este ferma si lucioasa.  3. Amesteca faina cu fulgii de nuca de cocos si cu macul si inglobeaza-le in spuma de albusuri in doua-trei transe, cu...

Biscuiti cu cafea

In Dulciuri la 13 Feb 2015

1. Pune intr-un bol 250 g faina. 2. Pune zaharul in cafeaua preparata si amesteca pana cand se dizolva. 3. Toarna cafeaua peste faina din bol, adauga uleiul de palmier, sarea, cafeaua macinata si bicarbonatul stins si amesteca bine cu o lingura. 4. Framanta aluatul si inglobeaza treptat...

Prajitura cu crema de ciocolata

In Prajituri la 12 Feb 2015

B lat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul tot deodata si mixeaza  pana cand acesta se dizolva, iar in final spuma formata este densa si lucioasa. 4....

Prajitura cu crema de lapte si portocale

In Prajituri la 12 Feb 2015

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul se dizolva, iar in final spuma formata este densa si...

Tort cu jeleu si crema de clementine

In Torturi la 11 Feb 2015

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul se dizolva, iar in final spuma formata este densa si...

Tort cu crema de cafea

In Torturi la 17 Ian 2015

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul mixeaza si mixeaza pana cand se dizolva, iar in final spuma formata este densa si lucioasa. 4. Inglobeaza galbenusurile...

Tort cu crema de gutui si clementine

In Torturi la 14 Ian 2015

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul se dizolva, iar in final spuma formata este densa si...

Tort cu crema de ciocolata

In Torturi la 9 Ian 2015

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul se dizolva, iar in final spuma formata este densa si...

Fursecuri duo cu aroma de portocala

In Dulciuri la 23 Dec 2014

1. Pune 300 g faina intr-un bol. Adauga uleiul de palmier/untul/rama mit butter, oul, pudra de portocale, zaharul (ar fi bine sa il dati prin rasnita si sa il faceti pudra fiindca altfel raman cristale mari), sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si apa rece. Amesteca bine cu mana, pana...

Prajiturele cu ceai rosu

In Prajituri la 22 Dec 2014

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza spuma tare albusurile cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand acesta se dizolva complet. 4. Inglobeaza in albusurile spuma galbenusurile mixand 30-60 secunde. Adauga...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 18 Dec 2014

Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul (180 g)  in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul este complet dizolvat, iar spuma formata este...

Prajitura cu jeleu de citrice

In Prajituri la 17 Dec 2014

Jeleu de citrice 1. Hidrateaza gelatina 10m minute in apa. 2. Pune sucul proaspat stors si strecurat intr-un vas impreuna cu zaharul, amesteca si incalzeste-l usor. Adauga gelatina hidratata si amesteca pana se topeste. 3. Unge o forma de gheata cu putin ulei, apoi toarna sucul in...

Tort cu crema de ciocolata si frisca

In Torturi la 17 Dec 2014

Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 80 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut. 4. Separat mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga...

Prajitura cu zmeura si rodie

In Prajituri la 17 Dec 2014

Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul este complet dizolvat. 4. Adauga galbenusurile si...

Tort etajat cu zmeura si mascarpone

In Torturi la 16 Dec 2014

Blat 1: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut. 4. Separat mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare....

Tort cu banane si ciocolata (de post)

In Dulciuri la 12 Dec 2014

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, adauga apa cu uleiul si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un tel. 3. Toarna compozitia intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 40 de...

Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post)

In Dulciuri la 12 Dec 2014

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Dizolva zaharul in apa calda, adauga uleiul si coaja de portocala si amesteca bine. 3. Pune faina intr-un vas, toarna lichidul de la pasul anterior, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteca cu o lingura pana cand obtii un aluat...

Placinta si melci cu mere (de post)

In Dulciuri la 10 Dec 2014

Sirop zahar ars:    Prepari siropul punand zaharul cu 50 ml apa intr-o cratita cu fund dublu. Amesteci si lasi pe foc pana cand zaharul este complet dizolvat si capata culoare maronie. Adaugi restul de apa, amesteci si opresti focul. Lasi lichidul sa se raceasca pana la temperatura...

Tort cu zmeura, nuca de cocos si ciocolata (de post)

In Torturi la 10 Dec 2014

Blat 1: 1. Preincalzesti cuptorul la 180 °C. 2. Intr-un vas amesteci ingredientele uscate (faina, cacao, praf de copt si zahar). Separat amesteci ingredientele umede (apa, dulceata, ulei, bicarbonatul de sodiu stins cu otet) si mai apoi le inglobezi in cele uscate cu ajutorul unui...

Tort cu mousse de capsune

In Torturi la 28 Noi 2014

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 50 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut. 4. Separat mixeaza albusurile spuma moale cu praful de sare....

Gem de gutui

In Dulceata / Gem la 28 Noi 2014

1. Tai gutuile cuburi sau le dai prin razatoare, cum preferi. 2. Pune gutuile impreuna cu zeama de lamaie si cu 500 g zahar intr-o cratita cu fund dublu, neaderenta. 3. Amesteca si pune-i capacul. Lasa la foc potrivit 20 minute. Ia capacul, pune restul de zahar si mai lasa pe foc inca 20 de...

Tort cu caramel sarat si ciocolata

In Torturi la 11 Noi 2014

Nota: Ouale si caramelul trebuie sa aiba temperatura mediului ambiant.  Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2.  Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza pana cand...

Afisate 1 - 30 din 192 retete    

Postari recente

publicat la 24.03.2015

Mancare de post - Galuste cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Daca cineva rade, razi impreuna cu el! Daca cineva canta, canta impreuna cu el! Daca cineva lucreaza... lasa-l sa lucreze!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]