Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors

de Valclaudia in Ciorbe, 7 Aug 2014 | 4715 vizualizari

 

o delicioasa ciorba de post

 

INGREDIENTE

  • cca 300 gr. ciuperci pleurotus
  • 2 cepe mici
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ardei rosu
  • 3 linguri de hrisca
  • bobite de mustar
  • 5-6 boabe de piper
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper macinat dupa gust
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 3 catei de usturoi
  • marar si patrunjel verde proaspat tocate
  • cca 150 ml bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors:

Curatam si spalam legumele si ciupercile.

Tocam ceapa marunt, taiem ardeiul fasii,morcovul rondele, apoi le calim in 3 linguri de ulei la foc mic, cca 5 minute.

Adaugam ciupercile taiate fasii,bobitele de mustar, cele de piper, adaugam cu sare si piper dupa gust si cca 2l apa rece.

Lasam la fiarba la foc potrivit pana fierb legumele si ciupercile.

Curatam usturoiul, il pisam cu putina sare, adaugam 2 linguri pasta de rosii si borsul rece, amestecam, apoi turnam amestecul in oala cu ciorba.

Punem in ciorba 3 linguri de hrisca si mai lasam la fiert la foc mic cca 7 minute.

Presaram verdeata proaspata si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu legume si perisoare de ciuperci - Reteta gustoasa de post