Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
O noua varianta de ketchup!
Roşiile se spală, se pun la copt in cuptor cca. 20 de minute, până le plesneşte coaja, apoi se lasă la răcit şi se dau prin separatorul de roşii. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Ardeii kapia şi cei graşi, se spală şi se toaca mărunt (recomand robotul de bucătărie!). Morcovii şi ţelina se curăţă se toacă mărunt, apoi se adaugă la amestecul de ceapa şi ardei. Se adaugă sucul de roşii, lasandu-se la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 60 de minute. Condimentele, mai puţin foile de dafin, se macină mărunt şi se adaugă în sosul obţinut. Spre final se adaugă foile de dafin, zahărul, mierea, usturoiul curăţat şi presat, sarea şi oţetul. Se lasă să fiarbă la foc mic până se îngoaşă, cca. 20 de minute. Se toarnă ketchup-ul în sticle sau borcane mai mici, sterilizate înainte în cuptor. Se lasă la dunst uscat până a doua zi.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola