Tiramisú cu lămâie și limoncello

de danakarin in Dulciuri, 10 Oct 2024 | 150 vizualizari

 

O rețetă fenomenală inspirată după șeful italian Gennaro

 

INGREDIENTE

  • Pentru siropul de lamaie avem nevoie de :
  • o lamaie bio , coaja si sucul
  • 50 g de zahar
  • pentru tiramisu :
  • patru oua la care separam galbenusul de albus
  • 160 g de zahar
  • 500 g de mascarpone ( e lume care combina marsarpone cu branza dulce cremoasa pentru a reduce grasimea , faceti economie de calorii la alta reteta, nu la asta ! )
  • 4 -5 linguri de limoncello
  • 2-3 lingurite de coaja de lamaie
  • 400 g de piscoturi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisú cu lămâie și limoncello:

Pentru siropul de lamaie fierbeti zeama si coaja de lamaie ( fara partea alba) in 100 ml de apa pana se dizolva zaharul. scoateti coaha pe din care taiati felii foarte subtiri pentru decor. continuati sa fierbeti siropul pana mai scade putin.

Pentru crema de tiramisu amestecati galbenusele cu zaharul pana crema se albeste si isi dubleaza volumul, adaugati limoncello si coaja rasa de lamaie, apoi mascarpone si in final albusele batute spuma,

Intr-un vas potrivit ungeti un strat subtire de crema, continuati cu un strat de piscoturi pe care le-ati inmuiat scurt in siropul de lamaie racit, din nou crema, iar piscoturi, si in final imbracati totul in crema si presarati feliiele subtiri de coaja de lamaie fierte in sirop. pastrati 2-3 ore la rece inainte de a servi ,

Va asigur, este o reteta fenomenala, viva Gennaro !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisú cu lămâie și limoncello" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu cacao si nuci