Agar agar cu fructe de padure

de Brindusa in Prajituri, 15 Oct 2011 | 9166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 5 g agar agar pudra (o lingurita rasa)
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • fructe de padure: mure, afine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Agar agar cu fructe de padure:

In peregrinarile mele printre blogurile din strainatate, am observat ca bloggerii de origine asiatica folosesc foarte mult aceasta gelatina vegetala, numita agar agar (sau uneori numai agar). Intr-un final am gasit si la noi (in Bucuresti la magazinul KaLife din P-ta Amzei). Forma de comercializare este fie de pachete cu fire de culoare alb- sticloasa, fie pachetele cu gelatina pudra. Pe ambele scrie cum se folosesc. Eu am cumparat pudra. Arata ca in poza.

Ce este agar agar? O gelatina vegetala provenita dint-o serie de alge rosii (agarofite). Spre deosebire de gelatina care se gaseste in comert si care este de origine animala, agar agar se poate fierbe fara probleme. Poate fi folosita in jeleuri, puddinguri, creme, aspicuri vegetariene si in orice va incita imaginatia :) Este foarte des folosit in Filipine, Japonia, India (unde se numeste China grass), China.

Cantitatile folosite (conform celor scrise pe pachet) sunt cam 5 g de agar agar la 500 ml de lichid. Eu am facut un foarte rapid jeleu cu fructe de padure, foarte apreciat de copii si care e gata in 10 minute.

 

  • Amesteca apa cu zaharul si agar agar intr-o craticioara. Pune craticioara pe foc, pana ce zaharul s-a dizolvat. Amestecul trebuie sa dea un clocot mic.
  • Lasa jeleul sa se racoreasca putin (nu foarte mult, pentru ca se solidifica foarte repede) si pregateste formele in care il vei pune. Eu am niste forme mici de silicon, dar poti folosi forme din orice material doresti. Pune cateva fructe de padure pe fundul formelor.
  • Amesteca in lichid esenta se vanilie si toarna lichidul in forme. Lasa la racit cateva ore, la temperatura camerei sau in frigider
  • Ca sa scoti usor jeleul din forma, trece lama unui cutit ascutit pe margini.
Daca ti-a placut reteta noastra "Agar agar cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe