Aperitiv melcisori din foietaj cu bacon si condimente

de Adi in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2019 | 3230 vizualizari

 

Aproape in fiecare weekend ne delectam cu astfel de aperitive, simple, gustoase si cu ingrediente putine.
Sunt foarte bune de servit in timp ce butonam telefoanele, laptopurile, sau cand ne uitam la televizor.

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foietaj
  • 200 g felii subtiri de bacon crud-uscat
  • 2 linguri ketchup usor picant
  • chimen
  • susan
  • boia de ardei
  • chili
  • 1 ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv melcisori din foietaj cu bacon si condimente:

Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat, atat cat sa se intinda foile frumos. Nu trebuie dezghetat definitiv pentru ca va deveni foarte moale si mai greu de lucrat cu el.

Desfacem foile de aluat si le ungem cu ketchup.

Presaram chimen, boia, susan sau chili peste ketchup, apoi asezam feliile de bacon una langa alta.

Cu un feliator de pizza, decupam foietajul pe langa feliile de bacon si le rulam nu foarte strans.

Aplatizam usor rulourile sa nu fie prea inalte si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, la distante de 2-3 cm unele fata de altele.

Ungem rulourile cu ou batut si presaram peste ele condimente.

Le dam la cuptorul preincalzit cu 10 minute inainte, la 180 de grade, pentru 35 de minute, sau pana cand sunt frumos rumenite si foietajul copt.

Le servim calde sau reci, alaturi de un ceai bun, sau un iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv melcisori din foietaj cu bacon si condimente" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu sunca si branza