Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2019 | 3551 vizualizari

 

Un mic dejun sau chiar o cina consistenta, gustoasa, servita in familie, atunci cand vrei sa mai schimbi putin meniul.
"Retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 350 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 1 lgt praf de copt
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 3 lg smantana
  • 2-3 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 500 g branza framantata
  • 2-3 lg iaurt grecesc (depinde de branza)
  • 1 ou
  • sare, piper dupa gust
  • 2 buc carnati
  • 3 fire de ceapa verde
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • 4 buc ciuperci champignon brune
  • 7 rosii cherry
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci:

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se pune untul taiat in bucatele mici si se framanta intre degete pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul batut si se framanta un aluat omogen. Daca este nevoie se adauga 2-3 lg apa rece. Se lasa deoparte aluatul pana se pregateste umplutura.

Umplutura: Se pune intr-un bol branza, oul si iaurtul. Se omogenizeaza compozitia.

Ciupercile se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Carnatii se taie in rondele potrivite. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se pun carnatii si se lasa sa se rumeneasca usor. Jumatate din ciuperci se pun peste carnati si se calesc impreuna 2-3 minute. Se toarna peste branza impreuna cu ceapa taiata rondele. Se amesteca totul pana se omogenizeaza. Se adauga sare si piper dupa gust.

Aluatul se intinde in forma rotunda, de dimensiunea formei de tarta in care se va coace aceasta, putin mai mare. Se taie pe margine surplusul de aluat. Se asaza aluatul in forma, imbracand si peretii si se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se toarna compozitia de branza si se niveleaza. Deasupra, pe margine se asaza ca o bordura, restul de aluat. Feliile de ciuperci se asaza peste umplutura, la fel si rosiile cherry taiate in jumatate.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos tarta. Se poate servi atat calda cat si rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Umplutura poate varia, in functie de gusturile fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cartofi