Ardei si dovlecei umpluti (de post)

de marcela1979 in Mancaruri de post, 4 Dec 2012 | 8136 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei tineri
  • 10 ardei grasi potriviti
  • 3 cepe potrivite
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei kapia verde
  • 2 morcovi potriviti
  • 300 gr ciuperci
  • 150 gr orez
  • bulion 500 ml
  • vegeta,piper
  • 1 lingura de zahar
  • 1-2 foi dafin
  • 50 ml ulei
  • cimbru
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei si dovlecei umpluti (de post):

Ardeiilor li se taie un capacel si se scot cotoarele. Dovleceii se taie in doua si se scoate miezul care e crud si care il vom pune in umplutura.

Zarzavaturile se curata si se toaca. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul kapia tocat marunt, morcovul dat prin razatoarea cu ochiuri mari, miezul de la dovlecei si ciupercile tocate cubulete mici. Se calesc toate, apoi adaugam orezul spalat. Se caleste un minut orezul apoi punem 300 ml apa si lasam sa fiarba orezul pana se face al dente. Se adauga in tigaie putin bulion, vegeta si piper, cimbru dupa gust. Se lasa sa se raceasca putin compozitia, apoi se umple ardeii si dovleceii.

Intr-o cratita se aseaza ardeii si dovleceii in picioare, se pune peste un sos facut din apa, bulion, sare, piper, zahar si foi de dafin. Se pune un capac si se lasa sa fiarba cam o ora jumatate, pana scade sosul.

Cand este gata se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei si dovlecei umpluti (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia