Aripioare de pui la capac

de Miha in Pui, 2 Sep 2009 | 9920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 aripioare de pui
  • 50 g unt
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri suc de rosii
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui la capac:

Untul il topim,dupa care adaugam sucul de rosii,mierea si condimentele. Fierbem sosul pana se ingroasa putin.
In acest sos punem aripioarele curatate si spalate si le tinem vreo 10-15 minute.

Intre timp punem o cratita cu apa la fiert,in jur de 2 litri de apa.Cand apa incepe sa clocoteasca se acopera cu un capac asezat cu partea inferioara in sus.Pe acest capac se aseaza aripioarele de pui si se pune cratita astfel pregatita in cuptorul incins,la foc mediu,pana se rumenesc bine pe ambele parti.

Am servit cu un pire de cartofi delicios,ca la mama acasa. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui la capac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

rivka 1

02.09.2009, 20:36

imi place foarte mult reteta , o sa o incerc in weekend cand cumpar aripioare acum am fost plecata 1 luna si i-am lasat sotului multa mancare cu pui a spus ca nu mai vrea sa vada pui 1 an , dar la sf de saptamana ii fac surpriza , imi place mult reteta si mi s-a facut pofta!

Miha 1

02.09.2009, 22:52

Noua ne-a placut tare mult! Merita incercata aceasta reteta!

eleny2010 1

12.11.2010, 12:21

hmmm pare delicios miha. felicitari ptr imaginatia din bucatarie. trebuie neaparat sa incerc si eu ptr prima data la cuptor pe capac si mai ales aceste ingrediente. pupicii ai 5 fur

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sos cu aripioare de pui