Baclava

de jolygina in Prajituri, 30 Mai 2010 | 7539 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 300g nuci
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 foietaj de 275g fiecare
  • pentru sirop
  • 300ml apa
  • 250g zahar
  • 600g miere
  • 2 fiole esente de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

 se toaca nucile marunt si se amesteca cu scortisoara
dupa care se pun peste foietaj si se ruleaza
dupa ce s-a rulat taiem produsul obtinut in bucati mici si le punem in tava
le dam cu ou pe deasupra si le bagam la cuptor la la foc moderat 25 min
dupa care pregatim siropul:
punem apa la fiert cu zaharul si lasam sa dea in clocot ,dupa ce s-a topit zaharul se stinge focul si punem mierea si esenta de rom
punem siropul peste bucatile de baclava asa fierbinte si o mai bagm la cuptor 5 min
se serveste rece ,cu siropul peste ea (care nu a fost absorbit de foi)
pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Miha 1

30.05.2010, 23:56

Ce frumusete de copil.

Dana Cristea - pusikmea 1

31.05.2010, 21:09

la fel zic si eu ca fac, eu cred ca mai bine de 1 an, ma uitam la Ginere de import pe canal d, anul trecut , eram insarcinata si salivam la baclavaua lor...insa nici pana azi nu am facut-o...arata super!!!!

jolygina 1

04.09.2011, 16:07

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cataif