Baigli unguresc (cononacei cu mac)

de nadina73 in Prajituri, 14 Noi 2010 | 8258 vizualizari

 

Am promis ,ca fac si cu mac,nebunie nu alta ,reteta preluata de aici http://bucataras.ro/retete/1434/saviecuta-cu-mac-baigli-sau-cozonacei-can-banat.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina cernuta(Foarte important sa fie cernuta)
  • 100 g untura porc
  • 2 galbenusuri
  • putina sare
  • 6 linguri zahar
  • 250 g unt
  • 1 cub drojdie(25 g)
  • 50 ml lapte caldut

Umplutura:

  • 500 g mac(eu am pus doar 300 g)
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 albusuri+3 linguri zahar

Uns :

  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli unguresc (cononacei cu mac):

Se pregateste maiaua:

Se dizolva drojdia in laptele caldut si 2 linguri de zahar,se pune si putina faina dupa care se lasa 10 minute sa creasca

Dupa ce drojdia a crescut ,se amesteca cu faina cernuta,untura de porc,untul,galbenusurile,putina sare si cele 4 linguri de zahar ramase.

Se lasa in masina de paine la programul de framantat /dospit,sau la fel de bine se poate si fara masina de paine ,se framanta cu mana si se lasa la un loc ferit (foarte important la aluat sa nu fie curent) se pune intr-un  loc caldut acoperit cu un servet.

Intre timp cat aluatul dospeste se pregateste umplutura de mac:

Se pune laptele la foc cu zaharul pana se topeste,dupa care se pune macul,Albusurile ramase de la aluat se bat bine spuma cu 3 linguri de zahar ,iar dupa ce compozitia de mac s-a racit se amesteca cu aceasta

Cand aluatul e dospit se scoate din masina si se imparte in 3 parti.Se intinde fiecare bucata cu sucutorul cat de subtire se poate,dupa care se pune din compozitia de mac si se ruleaza stans cat de cat.Se pune intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt si se mai lasa sa creasca 20 minute,dupa care se ung cu galbenusul amestecat cu lapte si se pun la cuptor.

Se coc aproximativ 30-35 minute la 180 grade.

ps:sincer eu nu am pus decat 300 de mac ,nu am avut mai mult,dar a fost bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli unguresc (cononacei cu mac)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mariac 1

15.11.2010, 21:58

RuxyRux 1

15.11.2010, 22:04

Ohooooooo...ce minunatie!....super!

Sylvia 1

16.11.2010, 09:47

Excelent arata, ce mortal e piticul tau super fericit cu farfuria in brate sa iti traiasca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca