Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 24 Iun 2020 | 3633 vizualizari

 

Am vrut eu sa fac ceva, dar din neatentie nu a mai iesit ce voiam. As fi vrut sa fac un blat galben cu seminte de mac si un blat negru cu fulgi de cocos, dar din greseala am pus fulgi de cocos in blatul galben...si apoi am pus si mac :))
Prajitura are un blat umed, capsuni din belsug si gust discret de unt.
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • 500 g capsuni curatate de codite, spalate si taiate + 50 g zahar
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri lapte
  • 270 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 10 g cacao
  • 10 g seminte de mac
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • Dimensiune tava: 21/31 cm
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac:

Capsunile curatate de codite, spalate si taiate se amesteca cu 50 g zahar si se lasa deoparte.

Untul, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga sarea, 9 linguri de lapte, faina si praful de copt si se omogenizeaza.

Se imparte aluatul in doua parti egale.

*Eu am avut doua castroane la fel. L-am cantarit pe cel gol. L-am cantarit si pe cel plin cu aluat si am scazut masa celui gol, apoi am impartit restul la 2 si asa am aflat cat aluat trebuie sa pun in cel gol.

Intr-o parte de aluat se incorporeaza 50 g de fulgi de nuca de cocos, macul si 200 g de capsuni.

In cealalta parte se incorporeaza 50 g de fulgi de nuca de cocos, cacaua, o lingura de lapte si 200 g capsuni.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se formeaza cate o gramajoara din fiecare aluat, alternand, apoi se pune restul de capsuni pe deasupra. Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mirela0911 1

25.06.2020, 20:31

Chiar daca le-ai incurcat, sigur a iesit buna!

Gherca Daniela 1

26.06.2020, 19:29

Rocsi 1

27.06.2020, 19:42

O super bunatate ne-ai adus!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie