Banana cake (vegan)

de Adinuta in Vegan / Raw vegan, 11 Mar 2010 | 9632 vizualizari

 

Este ceva intre prajitura si chec. E moale, pufoasa si aromata. Dar ce nu banuiesti, e ca nu contine nici urma de ou, lapte sau unt. Iar o mare parte din faina este neagra. E pur vegetala, numai buna pentru zilele de post cand tanjesti dupa ceva dulce!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de faina integrala
  • 1/3 cana de faina alba de grau
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 2 banane coapte
  • 3/4 cana zahar brun
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita si jumatate extract de vanilie
  • 1/4 lingurita nucsoara (eu am pus amestec de nucsoara, scortisoara si ghimbir)
  • 1 lingurita jumatate de scortisoara
  • 1/4 cana zahar brun
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de nuci
  • 2 linguri fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana cake (vegan):

Pasul 1: Incalziti cuptorul la 350 grade. Puneti intr-o tava hartie de copt.

Amestecati bananele sfarmate cu furculita, impreuna cu prima parte de zahar, uleiul condimentele (scortisoara,vanilie, nucsoara) si amestecati bine pana la omogenizare.

Pasul 2: Amestecati praful de copt cu bicarbonatul de sodiu, sarea si faina. Apoi incorporati totul in amestecul cu banane. Puneti aluatul obtinut in tava, peste hartia de copt.

Pasul 3: Dati la cuptor (foc moderat) pentru 25-30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoateti si lasati la racit.

Pasul 4: Intr-un vas mic amestecati restul de zahat brun cu apa, nuci si fulgi de cocos. Puneti totul la fiert, din momentul in care da in clocot, lasati inca un minut la foc moderat, amestecand incontinuu.

Pasul 5: Scoateti prajitura din tava si acoperit-o cu zaharul topit cu nuci. La racire, sectionati si serviti. Pofta buna!

TIPS-URI

1

reteta originala era cu nuci pecan si fiind curioasa, am cumparat. In afara de faptul ca 100 grame de nuci pecan costa cat jumatate de kg de nuci normale, nu am simtit diferente prea mari de gust. Poate sunt un pic mai moi. Cu toate acestea, nu cred ca se merita! data viitoare fac cu nuci de-ale noastre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana cake (vegan)" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa vegana cu unt de arahide