Bapao (Chifle umplute)

de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne, 12 Mar 2014 | 4035 vizualizari

 

Bapao este un preparat cu influențe asiatice foarte popular în Olanda.

 

INGREDIENTE

Pentru umplutură:
  • 500 grame carne tocată (maxim 15% grăsime)
  • 1 chili proaspăt, tocat
  • 1 fir de ceapă verde, tocat
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 linguriță 5 condimente chinezești
  • 1 1/2 linguri sos de soia
Pentru aluat:
  • 4 căni făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 cană lapte
  • sare
  • 1 linguriță zahar
  • sos dulce picant pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bapao (Chifle umplute):

Carnea se călește în puțin ulei, până își schimbă culoarea. Se adaugă ceapa, usturoiul și chili și se gătesc câteva minute. La final se adaugă sosul de soia și mixul de condimente. Se amestecă bine până la omogenizare. 

Din ingredientele pentru aluat, se frământă unul catifelat și elastic. Se împarte în bucăți egale.

Din fiecare bucată se modelează un disc, iar în centrul acestuia se așează 1-2 lingurițe de umplutura.

Se aduc marginile spre interior, astfel încât umplutura să fie acoperită complet.

Se așează într-un steamer tapetat cu hârtie de copt. Se gătesc 15 minute. 

Se servesc calde cu sos dulce picant. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bapao (Chifle umplute)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:08

Delilah 1

10.10.2014, 06:14

bapao, olandez??????????????????? ce gluma

Satisfyyourcravings 1

10.10.2014, 20:31

Unde scrie ca e olandez? Spun doar ca e popular in Olanda, asadar poate ar trebui sa citesti mai bine inainte de a comenta!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute (reteta video)